superior

Destinacions

Èxit de la proposta turística rural Benvinguts a Pagès

Les 200 explotacions agràries i ramaderes que han obert al turisme les seves instal·lacions durant un cap de setmana han rebut més de 12.500 visitants.

Els impulsors de la iniciativa, la Fundació Alicia, ha qualificat d’èxit aquesta primera edició i garanteixen que Benvinguts a Pagès tindrà continuïtat. Les visites a les explotacions rurals distribuïdes per tot Catalunya eren gratuïtes i buscaven “posar en valor la pagesia, el producte de la terra i el turisme d’interior”. “S’han superat les expectatives”, afirmen. Algunes de les explotacions han arribat a rebre gairebé 500 visitants només en el matí de diumenge.

Els visitants han estat majoritàriament famílies procedents de les àrees més poblades com Barcelona i Girona. Els organitzadors es marquen com a repte de properes edicions aconseguir un repartiment més equilibrat en tot el territori. No en va un dels objectius és fomentar el turisme d’interior i que els visitants planifiquin el cap de setmana amb pernoctació i restaurant.

La gastronomia i l’allotjament s’han sumat a Benvinguts a Pagès com una oferta més de les activitats traspassant l’àmbit agrícola i ramader de la iniciativa a una iniciativa totalment turística. Han participat uns 230 allotjaments amb ofertes especials de cap de setmana i 225 restaurants que han ofert el menú Benvinguts a Pagès. En total el projecte ha posat gairebé 700 propostes diferents a l’abast dels turistes.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Fundació Alícia que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, i el departament d’Agricultura i les diputacions provincials.

Articles relacionats

Back to top button