superior

Fires i Congressos

Catalunya serà la seu del I Congrés Mundial de Turisme Esportiu de l’OMT

La Generalitat de Catalunya i l’Organització Mundial del Turisme (OMT) han anunciat la celebració del primer World Sports Tourism Congress els 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olympic de  Lloret de Mar.

El secretari general de la Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, es va traslladar a Barcelona per presentar juntament amb el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, aquest esdeveniment que tindrà un format híbrid. Comptarà amb 62 ponents provinents de diferents països com ara EUA, Canada, França, Gales, Irlanda del Nord o Croàcia.

Com a novetat destaca la utilització d’una tecnologia avançada que mitjançant dues cabines d’hologrames aproparà alguns ponents a la presencialitat. Serà el primer esdeveniment a Catalunya que utilitzarà aquest tecnologia presentada al Mobile World Congress d’aquest any 2021.

El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, ha afirmat que “la represa del calendari de competicions i de grans esdeveniments esportius constitueix un important motor del reinici del turisme després del xoc sense precedents de la pandèmia. Els esdeveniments esportius poden contribuir de manera determinant al desenvolupament turístic en les destinacions”.

Per la seva part, Torrent ha assegurat que “l’organització d’un esdeveniment mundial d’aquestes característiques reforçarà la projecció de la marca Catalunya al món” i “contribuirà a consolidar la recuperació i transformació del turisme”.

Calculen que el turisme esportiu genera a Catalunya 270 milions d’euros d’impacte econòmic directe, i 133 milions indirecte, 155 milions d’induït.

Es pot trobar tota la informació a la pàgina web https://worldsportstourismcongress.org/

Articles relacionats

Back to top button