superior

Estudis

El nou panorama turístic es posa en marxa després de l’estiu

Ja han passat els mesos de la temporada alta turística i el sector es prepara per a un escenari nou. El Dia Mundial del Turisme, que se celebra cada 27 de setembre, dóna enguany el tret de sortida al desconegut.

La prolongació dels ERTO fins al 31 d’octubre i l’espera d’una pròrroga més consistent fins a final d’any és tan sols un dels aspectes que preocupen a la indústria. Els ERTO suposen un parèntesi, un analgèsic per superar aquest primer període, la curació del sector és ara mateix quelcom desconegut.

Les dades d’estiu criden a l’optimisme, però ara falta que realment s’activi la mobilitat internacional, que es reactivin els viatges, que l’economia flueixi i la normalitat s’imposi. Les últimes dades de creixement del PIB a Espanya, 1,1% el primer semestre, no han estat bones. S’esperava més. L’INE s’ha vist obligat a rebaixar en dos punts les seves estimacions anuals. I això que Espanya creix més que l’Eurozona. Els experts saben que l’evolució econòmica coincideix estretament amb l’evolució de l’activitat turística. Si l’economia creix, creix el turisme, si l’economia es frena, el turisme també.

Un altre termòmetre que marca la situació del sector és el de l’aviació comercial. Les companyies tenen nous programes de tardor-hivern poc ambiciosos. Els vols no remunten el que s’esperava.

Malgrat això, el sector és optimista. Han detectat en els clients d’estiu la voluntat de viatjar, la de gaudir de l’oci, la de tornar a “l’antiga normalitat”.

Articles relacionats

Back to top button