Estudis

Optimisme en el sector turístic de cara a finals d’any

L’evolució de la vacunació a Europa està molt avançada, els governs aixequen condicions i limitacions als viatges i els operadors comencen a albirar una tardor de vendes per al programa 2022.

Passats els mesos d’estiu, on els viatges s’han limitat considerablement, ara s’obre una tardor plena de bones perspectives. Els diferents països ja estan traient de les zones d’alt risc a bona part de les destinacions turístiques. Estats Units ho podria fer pròximament. Les agències de viatges de tot Europa detecten que hi ha moltes ganes de viatjar que les criden a l’optimisme.

Amb més del 70% de la població espanyola ja vacunada la imatge de la destinació és molt positiva. Encara està per veure si aquest alt grau d’immunitat té un efecte substancial però si que trasllada una imatge de seguretat i solvència de la destinació Espanya.

Aquesta serà una de les bases que aprofitaran tant els ens de promoció turística com el sector empresarial per vendre la destinació a operadors i clients en els propers certàmens turístics.

Al seu torn, l’actuació coordinada de les autoritats europees també ofereix una imatge de seguretat i solvència als mercats emissors més llunyans. A poc a poc la por a visitar Europa es va dissipant al continent americà i asiàtic. La nostra situació epidemiològica, el ritme de vacunació i immunitat, i les mesures anti-covid que pren el sector transmet aquesta imatge de destinació segura.

Així que l’optimisme comença a instal·lar-se al sector i comptem amb que sigui una realitat.

Articles relacionats

Back to top button