superior

Mercats

La taxa turística d’Andorra més a prop, segon semestre del 2022

El Govern andorrà ha recuperat la seva intenció d’implantar una taxa turística. L’anunci l’ha fet el cap de l’Executiu que l’ha inclòs com un dels nous impostos que introduirà durant el 2022.

La intenció de posar un impost turístic ve de lluny. Al mes de març de l’any passat a Comunicatur ja vam informar que el ministeri de Turisme d’Andorra tenia sobre la taula com a punt estratègic la recaptació d’una taxa als turistes que permetés recaptar fons per invertir en el propi sector.

Encara no té data d’aplicació, però podria produir-se en el segon semestre de 2022. El cap de Govern, Xavier Espot, ha confirmat que serà un impost finalista i que gravarà les estades en allotjaments turístics. “Ha de servir per finançar projectes que contribueixin a millorar la qualitat dels serveis turístics, desestacionalitzar l’afluència de visitants, diversificar l’oferta de país i maximitzar l’experiència positiva dels clients”, ha declarat Espot.

No s’ha fet públic l’import de la taxa però sí que tindrà una gradació en funció de la categoria dels establiments. Es recaptarà en hotels, càmpings i apartaments turístics als clients que pernoctin amb un màxim de pagament de 14 nits. Quedaran eximits els menors de dotze anys i els clients de nacionalitat andorrana.

Articles relacionats

Back to top button