superior

Mercats

També Alemanya: Espanya és destinació d’alt risc

El Govern alemany ha inclòs Espanya en la llista negra de destinacions per viatjar per “l’alt risc” de contagi de covid-19. Inclou tant el territori peninsular com les illes Balears i Canàries.

L’Institut de Virologia Robert Koch (RKI) ha actualitzat els seus mapes de risc i les dades de la pandèmia a Espanya l’han situat en aquesta posició crítica. Espanya ja estava en el punt de mira de les autoritats sanitàries germàniques que la identificaven com a zona de risc, però sense aplicar-li mesures restrictives.

L’augment progressiu i desbocat dels contagis el mes de juliol ha estat determinant. A partir d’ara els viatgers que tornin de la nostra destinació hauran de complir una quarantena de 10 dies quan entrin a Alemanya si no compten amb la pauta completa de vacunació o no han passat la malaltia prèviament.

Aportar una PCR negativa no exclourà de la quarantena, encara que sí la reduirà de 10 a 5 dies. Alguns mitjans veuen una crítica encoberta de la cancellera Angela Merkel cap a Espanya quan declara que alguns països havien donat la benvinguda als turistes britànics en un moment de propagació màxima de la variant Delta i sense aplicar mesures de control suficients.

Està per veure què significa per als viatges a Espanya aquesta requalificació de l’Institut Koch que arriba en plena temporada d’estiu. La part positiva és que el procés de vacunació a Alemanya segueix endavant i els ciutadans amb la pauta completa queden lliures de restriccions, a l’igual que passa amb els britànics.

Articles relacionats

Back to top button