Mercats

La jornada professional més important de l’any

150 turoperadors internacionals de 22 països participen en el Buy Catalunya, una jornada comercial en la qual més de 200 empreses turístiques catalanes provaran de vendre el seu producte entre els intermediaris. Es tracta de “l’acció comercial i promocional més important dels darrers dos anys”, segons l’Agència Catalana de Turisme organitzadora de l’esdeveniment.

Aquest workshop professional generarà entre 2.500 i 3.000 contactes comercials en un format de reunió individualitzada d’uns 15 minuts de durada empresa/turoperador. El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Ignasi de Delàs, ha destacat que “en aquests moments econòmics complexes una trobada comercial d’aquestes característiques permetrà la captació de possibles negocis”.

Per a Delàs, “el format del Buy Catalunya està pensat per donar suport a la comercialització de les petites i mitjanes empreses turístiques catalanes. Els hi posem a l’abast operadors europeus interessats en la seva oferta, tot en un mateix dia amb reunions programades”. La intermediació turística juga un paper “essencial” en mercats com el britànic, l’alemany, dels països de l’Europa de l’Est o de més llarga distància (Estats Units, Canada, el continent asiàtic…) segons l’ACT.

Abans de la gran jornada comercial prevista pel 21 de maig a Barcelona en el Palau de Congressos de Catalunya, l’ACT haurà dividit els 150 operadors en 11 grups diferents, d’acord a la seva especialització i interès de negoci. Cada grup participarà en un viatge de prospecció pel territori català durant dos dies per conèixer amb detall l’oferta turística de Catalunya.

En el marc del Buy Catalunya les empreses catalanes participants també comptaran amb tallers de formació sobre comercialització internacional. Ignasi de Delàs detalla que s’organitzaran dos tallers: “previ al workshop, perquè puguin vendre millor el seu producte i treure rendiment de les trobades amb els intermediaris turístics i, posteriorment perquè puguin fer un seguiment dels resultats de la jornada”.

Back to top button