superior

Mercats

Pendents de l’obertura dels viatges no essencials entre els EUA i Europa

No està en la ment dels Estats Units eliminar les restriccions d’entrada al país. L’evolució de la variant Delta del coronavirus no ajuda.

El president dels Estats Units, Joe Biden, manté restriccions als viatges no essencials. Una prohibició que es perllonga des de l’administració Trump. Europa és més permissiva a l’arribada de nord-americans al considerar-lo un dels països segurs. A Europa s’espera un tracte recíproc i que aviat es flexibilitzin els viatges cap a USA.

El president Biden deixa la decisió de revisar les restriccions als viatges transatlàntics al seu equip d’assessors. Està esperant la posició del seu equip Covid per determinar una data a la tornada dels viatges internacionals al seu país. L’evolució de la vacunació a Europa hauria de permetre-ho. El sector del turisme està molt pendent. Com a mínim demanen activar-lo per a l’espai Schengen.

Ha estat la cancellera, Angela Merkel, en la seva última trobada bilateral, la que va intentar forçar Biden perquè aixequi les restriccions. L’Administració nord-americana no vol precipitar-se i vol que quan es prengui la decisió sigui de forma consistent, sense marxa enrere.

Articles relacionats

Back to top button