superior

EstudisDestinacions

L’impacte real dels creuers a Barcelona, 518 euros per turista

Els creuers que arriben al Port de Barcelona tenen un impacte sobre l’economia global de Catalunya estimada de 1.083 milions d’euros.

Els creuers suposen aproximadament el 8% del volum dels turistes que arriben a Catalunya. Un percentatge, res menyspreable, que encara s’incrementa si es relaciona amb els ingressos que genera. Cada creuerista deixa 518 euros a Catalunya.

La Universitat de Barcelona ha presentat un estudi que recull la incidència d’aquest segment a la capital catalana durant l’exercici 2014-2016. L’estudi diu que l’any 2016, el sector dels creuers va generar una despesa total de 1.083 milions d’euros, dels quals 619 milions d’euros corresponen a despesa directa i 464 milions a la despesa indirecta induïda. En l’exercici analitzat aquesta despesa va suposar un augment del 36% respecte el 2014.

Els responsables de l’estudi atribueixen aquest increment de la facturació a que s’han augmentat en un 28% els creuers que comencen o acaben el seu trajecte a Barcelona. Això comporta un creurista que fa més despesa, per sobre dels creueristes de transit que només estan de pas a la ciutat. El fet que Barcelona sigui port base (inici/final) permet que alguns viatgers pernoctin a la ciutat entre dos i tres nits abans d’embarcar o un cop han desembarcat.

Articles relacionats

Back to top button