superior

Transport

2018 es tanca com un dels pitjors en retards aeris

Eurocontrol estima que els vols d’aquest 2018 hauran augmentat per sobre del 50% els retards respecte a l’any anterior. Es tracta d’un dels pitjors anys per a l’aviació en dècades.

Les dificultats per exercir un control de trànsit aeri correcte amb les necessitats de personal i sobretot les vagues en el sector aeronàutic, amb pilots i controladors al capdavant, tanquen un any ‘horribilis’. Les companyies s’han vist obligades a cancel·lar més de 5.000 vols per les vagues afectant 800.000 passatgers.

A més, els càlculs parlen d’un retard de 14,3 milions de minuts aquest any en comparació amb els 9,3 milions en 2017. Les aerolínies demanen als governs europeus que reformin el sistema actual de gestió del trànsit aeri perquè l’integrin en un continu per a tot el continent.

Un exemple de la fragmentació nacional és l’impacte que té França sobre la navegabilitat global. En l’última dècada s’han produït 357 vagues de controladors, 254 a França. En 2018, els controladors gals han multiplicat per tres les vagues respecte a l’any passat. Els estats de la UE podrien mantenir la sobirania del seu espai aeri, però facilitant aquesta gestió integrada i cooperant perquè les operacions de vol es realitzin de forma més eficient i sense problemes.

Articles relacionats

Back to top button