EmpresesEstudis

Creix el Tourism Data System de la Diputació de Barcelona

A poc a poc van creixent els establiments que s’adhereixen al Tourism Data System (TDS), la plataforma electrònica del sistema d’enquestes online pels allotjaments turístics locals que impulsa la Diputació de Barcelona.  Ja són més de 515 establiments adherits, el que suposa que el 58% de les places d’allotjament de la demarcació tenen ja accés a la consulta de les principals variables d’ocupació turística i de la previsió de preus.

Però a més dels establiments, també s’hi han adherit una vintena d’institucions, com els responsables dels ens de gestió turística de les destinacions (municipals i comarcals), els gremis i federacions d’hotelers i les associacions de turisme rural i càmpings.

El servei del TDS consisteix en una plataforma online on s’hi poden trobar diferents eines molt ben valorades pels usuaris, com són:
– L’enquesta d’ocupació en hotels, càmpings i establiments de turisme rural.

– Informes automatitzats i a mida dels resultats de l’activitat de cada establiment i del conjunt dels establiments que hi participen.

– Permetre a cada agent comparar les seves dades amb els agents de la mateixa tipologia dins i fora del seu municipi i d’altres zones de la demarcació o de la resta de Catalunya.

– Una eina de preus dels establiments per fer una bona previsió i millorar las accions comercials i de venda.

Per comarques, la que té un percentatge d’adhesions més gran és el Garraf (73% dels establiments i 91% de les places de la comarca). El Garraf també lidera, amb el Maresme, la resposta d’enquestes d’ocupació.

La plataforma TDS és un servei de la Diputació de Barcelona que es realitza a través del LabTurisme i amb la col·laboració de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. S’ha convertit en una interessant eina que ajuda a fixar els objectius i millorar les accions, les decisions de gestió i les comercials dels membres adherits.

Quan s’accedeix a la plataforma s’ofereixen dos tipus d’entrades, l’E-OCUPACIÓ i l’E-PREUS. En ambdós casos s’ha d’iniciar la sessió amb el nom d’usuari i la contrasenya. I és que cal registrar-se prèviament per tenir accés.

Em vull registrar al Tourism Data System             Vull saber què m’ofereix exactament

Articles relacionats

Back to top button