Mercats

Objectiu: evitar els visats entre el Regne Unit i Europa

El Brexit és un autèntic mal de cap per al sector turístic europeu i britànic. Les negociacions entre el govern del Regne Unit i el comunitari no deixa de banda les conseqüències que tindrà per al turisme.

Theresa May

Les facilitats de mobilitat per als ciutadans entre països comunitaris és un dels èxits de la UE. Amb el Brexit queda en l’aire el tractament que tindran els viatges que connectin el Vell Continent i el Regne Unit.

Un dels objectius del Govern de Theresa May és mantenir l’actual situació d’eliminació de fronteres aèries amb la UE i la supressió de visats per als turistes britànics i europeus. El Brexit també podria forçar a instaurar un permís especial per als avions que sobrevolin territori del Regne Unit, un espai aeri molt transitat i necessari per a tota l’operativa de l’Atlàntic.

Aconseguir els cels oberts seria una gran notícia per al sector que permetria afectar el mínim les relacions turístiques entre les illes i el continent. L’amenaça de limitar aquest flux incidiria sobre els prop de 27.000 milions d’euros que, segons càlculs de l’executiu de May, suposen els ingressos anuals dels turistes britànics a Europa. La balança és negativa per al Regne Unit ja que els turistes europeus deixen a les illes una mica menys de 9.000 milions d’euros.

Com a contraprestació, demanen a Europa que els seus ciutadans puguin mantenir la targeta sanitària europea perquè puguin beneficiar-se de l’atenció en centres mèdics del continent.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button