superior

abajo

Mercats

Espanya està oberta al turisme, però que el turista no s’assabenti

Fernando Simón, director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAESS), no està d’acord amb llançar missatges d’eufòria que animin els turistes estrangers a viatjar a Espanya. Creu que la crida al turisme hauria d’esperar a que la vacunació de la població estigui més avançada.

A hores d’ara, Fernando Simón preferiria que fóssim més cauts i veu poc apropiat dir: “Que vingui tothom que vulgui, Espanya ja està oberta al turisme”. Simón comenta que aquest missatge “es pot dir a crits o en veu baixa i jo com a tècnic preferiria que es digués en veu baixa”. L’epidemiòleg, que actua com a portaveu, té reconeixement i projecció internacional. Les seves paraules no passen inadvertides en altres països que poden interpretar-les com un fre a viatjar a Espanya.

Coincidint en el temps amb aquestes declaracions el govern britànic ha demanat “sentit comú” als seus ciutadans quan hagin de reservar viatges. El Regne Unit desaconsella que facin vacances a països qualificats en “ambre” al semàfor epidemiològic, entre els quals es troba Espanya. Mentre el govern espanyol ja permet l’arribada de turistes britànics sense necessitat de quarantenes ni aportar una prova PCR negativa, les autoritats del Regne Unit només aconsellen venir per “circumstàncies excepcionals”.

Aquests missatges no ajuden a la normalització de l’activitat turística. El director del CCAES si veuria amb bons ulls animar als turistes d’aquí a unes quantes setmanes -no abans de mitjans de juny- quan una part important dels mercats emissors estaran en una fase avançada de la vacunació. Fernando Simón indica que la seva veu no ha de ser l’única i reconeix que el seu criteri sanitari no sempre s’imposa a l’econòmic.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button