Destinacions

Els mercats internacionals són l’assignatura pendent del turisme de Lleida

Un estudi posa de manifest l’escassa diversificació del turisme internacional de les Terres de Lleida i l’alta dependència del sector en els mercats de proximitat. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que ha encarregat aquest estudi a la consultora Meta 8, posarà en marxa cursos de formació adreçats als empresaris turístics de les comarques lleidatanes per afavorir la comercialització internacional de la seva oferta.

L’Estudi d’Internacionalització realitzat per la consultora turística Meta 8 que dirigeix Jordi Blanch destaca el 51,2 % de les empreses treballa amb menys de 3 mercats emissors estrangers. Aquest fet deixa clar la necessitat de diversificar i ampliar, comercialment, el nombre de mercats emissors pel risc que representa aquesta dependència excessiva en cas de caiguda d’alguns d’aquests mercats. Meta 8 recomana la diversificació d’accions a un nombre més gran de mercats emissors.

França, Regne Unit, Benelux i Alemanya copsen el 71,3 % del total de turistes estrangers. Aquest marcat nivell de concentració de la demanda significa també que el sector té una gran capacitat de creixement en l’àmbit internacional. Per al president de la Diputació, Jaume Gilabert, les comarques de Lleida tenen un bon futur turístic i un camp molt gran per recórrer per incrementar l’arribada de visitants internacionals. Gilabert ha destacat la importància que tindrà l’entrada en funcionament de l’aeroport Lleida-Alguaire per ampliar els mercats estrangers.

Algunes de les dades que es desprenen de l’estudi són que el 85% de les empreses reconeixen no dur a terme una política comercial activa i directe a nivell internacional, malgrat això, el 30% manifesta que rep turistes foranis.

Un 63% del sector que ha respost a l’enquesta del Patronat afirma desconèixer en quins catàlegs d’operadors estrangers està publicada la seva oferta. També es destaca la major implicació i conscienciació en l’àmbit de la internacionalització per part de l’oferta turística de muntanya.

Per millorar aquesta situació general el Patronat de Turisme fa una crida als empresaris turístics de Lleida perquè participin més en les diverses accions comercials a l’estranger.

Pots accedir a un resum de l’estudi fent click AQUÍ

Back to top button