superior

Tecnologies

El mòbil esdevé nou suport d’informació turística

La Costa del Maresme és una de les primeres destinacions catalanes, juntament amb la Costa Daurada, en disposar d’una guia turística especial per al telèfon mòbil. Via Bluetooth o SMS es pot descarregar tota la informació sobre llocs d’interès, restaurants, allotjaments i activitats a la comarca.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme ha estat pioner en el desenvolupament d’aquesta tecnologia com a canal d’informació turística. La descarrega de la guia es realitza utilitzant els mateixos sistemes que es fan servir per la descarrega de cançons o jocs i un cop baixada queda guardada en el telèfon mòbil per a consulta gratuïta.

Per instal•lar la guia del Maresme al mòbil hi ha tres alternatives: enviant un SMS al 5195 amb la paraula “maresme” per un cost simbòlic d’uns 15 cèntims; descarregant-la per Bluetooth des dels terminals que es vagin ubicant per la comarca -actualment hi ha un punt de descàrrega a la seu del Consorci de Promoció Turística del Maresme-, i una tercera opció serà navegant amb el mòbil a http://mobi.baturamobile.com/maresme i realitzar la descàrrega (el cost dependrà de l’operadora de telefonia)

Roses, primera ciutat de l’Estat en senyalitzar el patrimoni amb codis QR

Segons ha informat l’Ajuntament de Roses, el municipi iniciarà aquest estiu la implantació del nou Projecte de Senyalització del Patrimoni mitjançant codis QR, sistema que permet l’accés immediat a informació des de qualsevol telèfon mòbil amb càmera fotogràfica.
La tecnologia QR, emmagatzema informació i dades que l’usuari pot descodificar apuntant la càmera del mòbil al codi. Segons expliquen des de Roses les empreses fabricants de telèfons mòbils ja implanten d’origen un lector de codis QR als seus nous terminals.

La Ciutadella de Roses disposa de tres codis QR de forma experimental (vila medieval, muralla sobre els fossats i església de Santa Maria), al llarg del 2009 s’ampliarà la senyalització a la totalitat del patrimoni històric i punts d’interès de Roses.

Back to top button