superior

Destinacions

La temporada d’esquí 2022-2023 tanca amb poca neu

Els resultats no arriben, en el millor dels casos, a les dades de la campanya anterior

Les altes temperatures de la Setmana Santa han donat per liquidada la temporada de les estacions d’esquí que encara mantenien les instal·lacions obertes per aprofitar els dies de festa. La realitat és que ja des del març les pistes han tingut poca neu per la manca de precipitacions.

El sector ha volgut estirar al màxim, però ha nevat poc a gairebé totes les estacions. Els esquiadors han aprofitat fins al final per fer els darrers descensos en vessants on només les pistes mantenien el blanc de la neu produïda. Pendents del balanç que faci la patronal, aquesta campanya serà pitjor que la 2021-2022.

El final de l’exercici ha estat irregular. Com a exemples: l’estació de La Molina a Girona ha tingut un any complicat mentre que Boí Taüll, al Pirineu de Lleida, ho ha tingut una mica millor.

A l’Aragó assumeixen que la neu els ha fallat just en els períodes de vacances, però donen per superada la temporada, amb certa resignació. L’empresa pública Aramon, que gestiona cinc de les set estacions de la Comunitat, ha afirmat que li surten els números.

A Sierra Nevada, que és l’estació que més allarga la campanya, tancarà la temporada hivernal amb uns 800.000 esquiadors, una xifra una mica inferior a la de la temporada passada.

El cas extraordinari de Baqueira Beret

Com ja és habitual, a l’ecosistema de l’esquí, l’estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu ha tancat la temporada 2022-2023 com la segona millor de la història. Gairebé 1 milió d’esquiadors (990.032) vorejant els números de la temporada anterior. Baqueira Beret ha estat 136 dies en ple funcionament.

El present i el futur de les estacions d’hivern als Pirineus i a la resta d’Espanya depèn pràcticament de la producció de neu. Les nevades cada vegada són més puntuals i el manteniment de l’activitat està subjecte a les grans inversions en sistemes de neu produïda que realitzen les empreses gestores.

Articles relacionats

Back to top button