FormacióMercats

El retard del Brexit dóna un respir a la temporada turística d’estiu

L’extensió de sis mesos que ha atorgat la Unió Europea al Regne Unit per materialitzar el Brexit és una bona notícia per a la indústria turística ja que permet salvar la temporada d’estiu.

Endarrerir fins el 31 d’octubre dóna garanties als turistes britànics a l’hora de planificar els seus viatges. Durant aquests mesos el turisme no patirà alteracions. Tant les companyies aèries i de transport en passatgers en general com les agències de viatges que fan tasques d’intermediació poden treballar tranquil·les. Res canvia a curt termini i s’espera que les reserves per a aquest període no es vegin alterades.

Un escenari ben diferent es dibuixava amb una sortida sense acord. La incertesa era total. Tot i que la nova data només suposa un respir ha servit per calmar els ànims en una atmosfera de caos generada pels polítics britànics. A la tardor, a les portes de la nova negociació de la propera temporada turística, serà una altra cosa.

El sector espera que els governs i parlamentaris aprofitin aquest marge de temps addicional per trobar una solució. Ha començat un nou compte enrere. Com vam informar a Comunicatur en anteriors notícies, el Brexit sí afectarà el turisme. Una sortida de la UE provocarà una caiguda de la lliura esterlina i un descens del PIB del Regne Unit. Amb aquest retrocés econòmic el mercat emissor de turisme se’n ressentirà amb total seguretat. Les conseqüències les coneixerem el 2020.

El Brexit sí afectarà el turisme

Preparats per al Brexit?

Inquietud pel Brexit

Articles relacionats

Back to top button