superior

Fires i Congressos

El Saló del Caravàning de Barcelona vol ser el més important del sud d’Europa

Fira de Barcelona aspira a concentrar la major oferta del mercat per a la pràctica del càmping i el caravàning en un saló que se celebra del 3 a l’11 de novembre al pavelló 3 del recinte de Gran Via.

Més de 70 expositors i 200 marques han confirmat ja la seva participació. Per celebrar la trentena edició del Saló Internacional del Caravàning volen que es converteixi en la millor plataforma comercial i de promoció d’aquest tipus de turisme familiar i d’oci a l’aire lliure a Espanya i del sud d’Europa.

Tots els segments relacionats amb aquesta modalitat turística hi seran presents: càmpings, caravanes, autocaravanes, campers, cases de fusta, mòduls, remolcs tenda, associacions, accessoris, avancés i proveïdors de càmpings.

El certamen compta amb un ampli programa d’activitats: la VII Concentració de Caravanes i Autocaravanes, que se celebrarà de l’1 al 4 de novembre perquè les famílies que vulguin participar puguin gaudir del pont de Tots Sants a Barcelona; s’instal•larà una zona lúdica amb activitats infantils, a més de programar diverses actuacions musicals per a tots els públics. En l’aspecte professional, el certamen acollirà la XV Trobada d’Empresaris de Càmping i Caravaning en què s’analitzaran les fórmules perquè tots dos sectors treballin en comú.

Catalunya, principal destinació de càmping a Espanya

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) Catalunya va ser l’any 2011 la destinació preferida per als turistes de càmping a Espanya, registrant més de 14 milions de pernoctacions i atraient a 2,4 milions de viatgers. En l’actualitat, el sector a Catalunya compta amb 354 establiments especialitzats, 92.000 unitats d’acampada, més de 290.000 places d’allotjament i 7.700 bungalous i mobil-homes instal•lats.

A Espanya, el turisme de càmping va superar l’any 2011 els 31 milions de pernoctacions, de les quals 14,4 milions las van fer turistes estrangers, procedents principalment de França, Països Baixos i Alemanya. El sector, que genera més de 5.000 llocs de treballs, disposa actualment de més de 1.100 establiments especialitzats, un parc de 30.000 autocaravanes i més de 200.000 caravanes, als quals s’ha de sumar els més de 200.000 caravanistes internacionals que ens visiten cada any.

[HOME]

Back to top button