superior

DestinacionsTransport

Els ports de la Costa Brava han tancat una temporada de creuers excel·lent

Els ports de Palamós i Roses clouen la temporada de creuers amb 46 escales i més de 45.000 passatgers. Palamós ha assolit la millor temporada de creuers de la seva història.

L’impacte econòmic en el territori produït per l’activitat de creuers d’aquests dos ports ha estat de 3,6 milions d’euros des de l’inici de la temporada el 27 d’abril i fins la finalització el 2 de novembre.

Amb 42 escales i 42.800 passatgers el port de Palamós ha batut el seu rècord en nombre d’escales i de passatgers. Ha gaudit de deu escales més que l’any passat i 18.000 passatgers més amb un augment del 74% respecte a la temporada anterior. Palamós ha tingut vuit escales inaugurals de creuers que han visitat per primer cop el port mentre que Roses ha rebut dues escales inaugurals.

Els dos mesos amb major afluència de creuers a la Costa Brava han estat setembre amb 10 escales i juliol amb 8 escales. Un 55% de les companyies que han fet escala es consideren del segment de luxe i un 45% de la categoria estàndard. El port de Roses, per la seva banda, tot i tenir una quantitat modesta de creueristes ha tancat la temporada amb 2.400 passatgers que és el doble que l’any passat.

Segons informen les autoritats, les nacionalitats dels creueristes a la Costa Brava s’han distribuït de la següent manera: 50% britànics, 21% alemanys, 16% nord-americans, 3% canadencs, 2% australians i 8% de nacionalitats vàries.

Articles relacionats

Back to top button