Turisme de Barcelona :“la convenció d’ABTA és la principal acció promocional de la nostra història”

962 delegats de l’associació d’agents de viatge britànics, ABTA, han celebrat a la ciutat de Barcelona la seva convenció anual del 6 al 8 d’octubre. La trobada, que ha estat impulsada per Turisme de Barcelona, l’ha qualificat el president executiu del Consorci, Joan Gaspart, com “l’acció promocional més ambiciosa que hem fet mai des de Turisme de Barcelona, per pressupost, per envergadura i per la tipologia de mercat”.

El britànic és el principal client turístic estranger de Barcelona. L’any 2008, el 10,1% del turisme que va rebre la Ciutat Comtal procedia del Regne Unit. Segons declaracions de Joan Gaspart, “The Travel Convention 2009, la trobada d’ABTA, és una ocasió immillorable per promoure Barcelona entre els professionals del turisme del Regne Unit”. “Per a Turisme de Barcelona és un dels moments més importants pel qual hem estat treballant tot l’any intensament”, ha afegit. Aquest certamen s’ha presentat com una oportunitat de mostrar Barcelona i la seva oferta turística a uns prescriptors de primer nivell. L’objectiu fixat per Gaspart és millorar els números turístics del mercat britànic.

Pel que fa a la convenció, els temes de debat han tractat sobre les noves oportunitats de negoci que poden sorgir durant els propers 12 mesos. També s’han dedicat dos seminaris especials al turisme de luxe i al de creuers.

D’entre els nous productes presentats es troba el de la companyia Holiday Cottages Group que ha ofert als agents de viatges la venda de les residències vacacionals villas4you que cobreix 1.1000 propietats d’Espanya, França, Itàlia i Portugal, i la marca cottages4you especialitzada en el Regne Unit. Segons el director de Holiday Cottages la gent vol continuar viatjant però amb ofertes més econòmiques i passar les vacances en una casa compartint despeses i estalviant en el menjar diari és una nova fórmula.

La convenció d’ABTA ha tingut un pressupost aproximat de 650.000 euros que han aportat Turisme de Barcelona i Turespaña, a més de les aportacions parcials d’organismes com Turisme de Catalunya i la Diputació de Barcelona. ABTA és una de les associacions d’agents de viatge més importants d’Europa amb 5.000 agències associades.

0 0 0