Destinacions

Introduir el concepte “límits” al turisme

L’explosió de l’activitat turística a les ciutats té obert el debat sobre la massificació. Les receptes que proposen una gestió diferent del turisme varia segons la destinació i les seves característiques.

Per primera vegada hem sentit a un representant local parlar de posar límits al creixement de les infraestructures de transport, com l’aeroport i el port de creuers. L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha estat clara i ha parlat directament de no ampliar la capacitat del port i aeroport. “Ni el territori ni les ciutats són infinites”.

Colau vol introduir en el debat de les infraestructures la idea de que no poden créixer de manera indefinida i proposa “un canvi de paradigma”. La mesura busca combatre els efectes del canvi climàtic i restringir el nombre de visitants a la ciutat.

Està per veure com recullen aquest posicionament la resta d’actors que advoquen per dinamitzar el port i l’aeroport per generar més dinamisme econòmic. Les dues instal·lacions es troben en procés de reflexió per determinar un major volum d’activitat. Aquest any estan previstos a Barcelona més de 3 milions de creueristes i 51 milions de passatgers aeris.

Articles relacionats

Back to top button