superior

abajo

Estudis

La intencionalitat política d’Exceltur

El lobby empresarial Exceltur que reuneix una trentena de les principals companyies de la indústria turística ens té acostumats a fer previsions poc optimistes. El seu vicepresident executiu, José Luis Zoreda, ha volgut desmentir les dades positives que ha presentat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme.

Últimament Exceltur sembla estar abonat al catastrofisme. Les seves advertències sobre una caiguda de viatgers internacionals en temporada alta semblen més un intent d’oposició política que de realitat empresarial. És cert que destinacions com Turquia i Egipte estan recuperant turistes i també que mercats emissors com els països nòrdics i Alemanya estan fluixejant. Però d’aquí a considerar que el sector patirà una garrotada aquest estiu hi ha una gran diferència.

El lobby s’arrisca a perdre el prestigi dels seus estudis. Amb aquestes afirmacions amb més base de crítica política a l’Executiu que científica posa en risc la seva credibilitat. La realitat de les dades no apunta a un escenari negatiu aquest estiu. Canàries i Balears estan alerta però els seus resultats no representen a tot el conjunt d’Espanya.

Exceltur afirma que la caiguda de visitants estrangers no es compensarà amb la bona evolució que preveuen que tingui el turisme intern. Estarem atents als resultats reals d’aquesta temporada d’estiu, així com els del conjunt de l’any. No serà la primera vegada que lobby llança missatges amb intencionalitat però que no acaben complint-se.

L’any de tots els mals es tanca amb rècord turístic a Catalunya

L’any de tots els mals es tanca amb rècord turístic a Catalunya

Articles relacionats

Back to top button