superior

abajo

AAVV i TTOO

El capital xinès s’acabarà quedant amb Thomas Cook

El primer accionista de Thomas Cook injectarà uns 830 milions d’euros per garantir la liquiditat de l’operador britànic i rescatar la firma.

Fosun Tourism Group, de matriu xinesa, està tancant l’acord amb l’operador per rescatar-lo de la crisi financera que pateix. De concretar l’operació Fosun, que ja té el 17% del capital, obtindrà la majoria de la propietat de Thomas Cook.

La companyia turística -fundada el 1841 és una de les més antigues del món- necessita recapitalitzar per treballar amb normalitat durant l’exercici 2019 i l’inici de 2020. Les accions del gegant britànic han caigut de forma dràstica davant les notícies que explicaven la delicada situació que travessa i conèixer-se la nova situació de la societat. Les accions de Thomas Cook han perdut en els últims mesos nou de cada deu euros del seu valor en borsa, una caiguda del 90%.

El conseller delegat de Thomas Cook, Peter Fankhauser, ha reconegut que havien d’acceptar un rescat i encara que no és la solució desitjada per als seus accionistes si la solució “pragmàtica i responsable per assegurar el futur del negoci de Thomas Cook per als seus clients, proveïdors i empleats”.

Articles relacionats

Back to top button