superior

Destinacions

Boí Taüll, també per a FGC?

La Generalitat i l’Institut Català de Finances busquen amb urgència un gestor públic o privat per a l’estació de muntanya de Boí Taüll per tal que pugui obrir el proper mes de novembre.

La Conselleria d’Empresa i Ocupació ha trasmés al jutge que s’encarrega de l’expedient concursal de l’estació que trobi una solució abans del proper mes d’octubre perquè pugui iniciar la temporada a finals de novembre o principis de desembre.

També l’ICF, com a banc amb què el complex té un crèdit, està treballant per garantir el futur de l’estació i dels hotels. Fonts d’aquesta entitat han assenyalat que el gestor podria ser públic o privat, fet que a la pràctica deixa la porta oberta a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que ja gestiona altres estacions d’esquí catalanes.

Una temporada per oblidar

Tampoc els ha anat bé a la resta d’estacions d’esquí lleidatanes. La falta de neu al començament de la temporada va marcar un mal inici de campanya i l’única estació que ha pogut refer-se ha estat Baqueira Beret. La gran nevada s’ha produït pràcticament al final de la temporada.

El balanç provisional d’aquesta temporada ha estat d’1.060.000 forfets venuts, un 13% menys que l’any passat, xifres que palesen que aquesta ha estat la pitjor campanya dels darrers cinc anys als complexos d’esquí alpí. Baqueira Beret ha estat l’única estació que ha mantingut una bona xifra de venda de forfets, amb un total de 765.191, només un 1,43% menys que la temporada passada. Gran Pallars en va despatxar 124.876 (a Port Ainé, 73.751 i a Espot, 51.125); Boí Taüll Resort, 110.000, i Port del Comte, 60.000. Les estacions d’esquí nòrdic lleidatanes han viscut la pitjor temporada des que es van inaugurar a primers dels anys 1970, ja que pràcticament no han obert en condicions ni un sol dia.

Un cop finalitzada aquesta temporada d’esquí decebedora, els complexos del Pirineu de Lleida treballen per posar a punt les seves instal•lacions per oferir activitats a l’època estival.

Back to top button