Destinacions

Quatre ciutats opten al títol de Capital Espanyola de la Gastronomia 2014

La Federación Española de Hostelería (FEHR) i la Federación Española de Periodistas y Escritores de Turismo (FEPET) seran les encarregades d’anunciar el dia 17 de desembre quina ciutat serà la Capital Espanyola de la Gastronomia 2014. Huesca, Sant Carles de la Ràpita, València i Vitòria-Gasteiz són les finalistes.

Totes les ciutats han presentat ja les seves candidatures amb els arguments per aconseguir guanyar el títol. Logroño (2012) i Burgos (2013) han estat les ciutats guardonades en les anteriors edicions.

La gastronomia és una de les principals motivacions dels viatgers i turistes quan trien una destinació. Els productes de la terra, les rutes i les jornades gastronòmiques són alguns dels atractius i de les activitats de què disposen les poblacions per atreure a un major nombre de visitants, amb el suport dels empresaris i restauradors locals i de l’administració.

La Federación Española de Hostelería està formada per 74 associacions empresarials i representa més de 360 mil empreses del sector de la restauració. Aquest conjunt empresarial dóna feina a 1,3 milions de persones i té un volum de vendes de 120 mil milions d’euros (dades 2010), el que equival al 7% del PIB de l’economia espanyola. Entre els seus objectius cal destacar la col • laboració en la consolidació de la gastronomia com un actiu rellevant en el sector del turisme pel seu valor cultural, el foment de la riquesa i l’acostament interterritorial.

[HOME]

Back to top button