superior

Estudis-antics

La marca Espanya no està entre les 10 primeres del món

Malgrat ser una de les tres potències mundials en turisme la marca Espanya no se situa ni entre les 10 principals marques turístiques internacionals. Segons un estudi de Brand Finance sobre el valor de les marques país, la imatge d’Espanya continua perdent pes a nivell mundial.

Des de l’últim estudi, Espanya ha perdut cinc posicions i ara estaria situada en la número 18. Aquestes dades obliguen a les autoritats del país a posar-hi remei. Estats Units i Xina, que encapçalen el rànquing de marques turístiques més valorades segons l’estudi, són també potències turístiques mundials. En ambdós casos suposa una relació lògica entre el nombre de turistes que atreuen i la bona percepció de marca, quelcom que no succeïx amb Espanya.

El turisme té un pes excepcional sobre la nostra economia, l’arribada de turistes estrangers posen a la destinació Espanya al capdavant internacional però que el valor de la marca hagi caigut un 20% l’últim any és alarmant. I és que Espanya ha estat una de les deu marques que més valor ha perdut. Actualment la valoració econòmica de la marca, segons Brand Finance, és de 528.000 milions d’euros (era de 661.000 milions en 2012).

A més de la caiguda del 20% de la marca país d’Espanya, destaquen els descensos d’Itàlia (-6%) i Grècia (-34%). Enfront d’aquestes caigudes es troba Austràlia que ha augmentat un +32% i entra entre les “Top ten”

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button