superior

Mercats

Els turistes alemanys deixaran 900 milions d’euros a Catalunya

El sector català ha dedicat la fira turística ITB de Berlin per intentar reactivar un mercat que ha perdut un 22% de turistes en els darrers 5 anys, passant d’1,5 milions a poc més de 1,1 milions de turistes. La directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro, s’ha fixat com a objectiu incrementar els ingressos per turisme alemany.

El repte és “tornar a situar la despesa del turisme alemany per sobre dels 900 milions d’euros anuals, com havíem tingut en anys anteriors”, afirma Muro. En 2010 el volum total de la despesa va ser 845 milions d’euros. Les perspectives dels operadors és d’augmentar les reserves i entrar en una fase de recuperació de la contractació.

El turisme alemany valora l’oferta de sol i platja espanyola i molt especialment la catalana. El fet que un 50% dels turistes alemanys que arriben ho facin en cotxe dóna avantatge a Catalunya per la proximitat geogràfica. Catalunya és el tercer destí preferit dels alemanys a Espanya darrera de les illes Balears i Canàries. Segons dades de Turisme la meitat dels turistes alemanys compren un viatge organitzat i l’altra meitat ho fan per compte pròpia. Malgrat que Internet és l’eina fonamental per fer la recerca dels viatges majoritàriament les reserves les realitzen en agencies.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha informat que durant la ITB ha impulsat la promoció de la marca d’especialització “Destinació de Turisme Familiar” en col•laboració amb el turoperador Neckermann. Han editat una publicació exclusiva per al mercat alemany amb ofertes concretes d’allotjaments turístics adherits a aquest programa de l’ACT. Distribuiran 250.000 exemplars en les agències que el turoperador té a Múnic, Frankfurt, Colònia, Düsseldorf i Stuttgart, entre d’altres.

Back to top button