Transport

L’aeroport de Barcelona torna a batre un rècord de passatgers

L’aeroport del Prat ha tingut un lleuger increment de passatgers respecte l’any anterior. Ha tancat 2013 amb més de 35,2 milions. Es tracta d’una tendència a l’alça constant dels últims anys a Barcelona que contrasta amb Madrid que continua liderant el trànsit aeri a Espanya però en una evolució negativa constant.

Segons dades d’AENA, durant el 2013 van passar per l’aeroport del Prat més passatgers que cap altre exercici. En els últims 4 anys El Prat ha incrementat el nombre de passatgers en 6 milions en un creixement constant. Per la seva banda, Barajas, que no ha pogut superar els 40 milions de passatgers el passat any, n’ha perdut prop de 10 milions en el mateix període.

I es que a l’aeroport de Madrid li passa tot el contrari que a Barcelona. La baixada de Barajas ha estat del 12% situant-se amb 39,7 milions de viatgers anuals, molt lluny dels prop de 50 de fa només 3 anys. El mes d’agost de 2013 va ser el del primer any en què en un mes l’aeroport de Barcelona superava Madrid en passatgers. Palma de Mallorca, amb 22,7 milions, és el tercer aeroport espanyol.

La resta d’aeroports catalans amb dades significatives són Girona i Reus. L’aeroport gironí ha perdut el 3,8% de passatgers respecte el 2012. La reculada de Ryanair està afectant des de fa temps aquesta aeroport que ha tancat l’exercici amb 2,7 milions. El trànsit de l’aeroport de Reus s’ha incrementat en l’últim any un 3,6% i ha arribat als 971 mil passatgers.

Al llarg de l’any 2013, la xarxa d’Aena ha registrat 187.361.347 passatgers (-3,5%). El nombre d’operacions va ser d’1.790.861 moviments.

Articles relacionats

Back to top button