El nou AVE Barcelona -París dispara les possibilitats comercials i turístiques entre els dos països

Renfe i l’operadora ferroviària francesa SCNF han posat en marxa el nou AVE Barcelona -París. Amb una oferta inicial de dues connexions diàries per sentit, les dues operadores calculen atendre l’any un milió de viatgers. Aquest recorregut en alta velocitat s’uneix a la possibilitat d’altres tres connexions diàries entre diferents destinacions d’ambdós països. En conjunt, el nou servei permetrà connectar 17 ciutats d’Espanya i França, fet que multiplica les possibilitats comercials i turístiques.

 

Actualment, a Espanya hi ha unes 1.800 empreses franceses, de les quals 700 estan ubicades a Catalunya. Si fem una ullada als països emissors de turisme, França ocupa el primer lloc del rànquing de mercats emissors amb un de cada quatre turistes internacionals a Catalunya, amb un de cada quatre. Dels turistes francesos que visiten Espanya, el 43% escull Catalunya.

El trajecte Barcelona-París tindrà un cost general de 170 euros, Barcelona – Tolosa, 77 euros i Barcelona-Lió, 114 euros. No obstant això, amb l’objectiu de fer més competitiu el viatge, Renfe i SCNF ofereixen als viatgers diversos descomptes respecte la tarifa general. Així, per exemple, l’AVE Barcelona-París pot costar 59 euros i el Madrid – Marsella, 89 euros. La ruta de la capital catalana a París donarà servei també a Girona, Figueres, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes i Valence. La ruta entre Madrid i Marsella tindrà parades a les ciutats de Barcelona, Girona, Figueres, Perpinyà, Besiers, Montpeller, Nimes, Avinyó i Aix-en-Provence.

El temps estimat per trajecte entre Barcelona i París és de 6 hores i 25 minuts, depenent de l’horari de sortida (matí o tarda), fet que suposa una millora d’una hora respecte a l’anterior servei. Fa tres anys, Espanya i França van posar en marxa el primer AVE entre la capital catalana i la capital francesa, que va deixar de ser operatiu el passat 13 de desembre.

Els trens d’aquest nou AVE transfronterer disposaran de classe turista i preferent, servei de restauració a la cafeteria, tripulació bilingüe i servei d’assistència a passatgers amb discapacitat.

[HOME]

0 0 0