superior

Allotjament

El Govern central prepara una regulació homogènia per a tot el territori sobre els pisos turístics

La proliferació de normatives autonòmiques i locals que regulen el lloguer de vacances, al costat de la queixa del sector sobre la disparitat de regulacions que han de complir sobre la mateixa activitat depenent de cada territori, han mogut al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a plantejar un marc comú per a totes les comunitats autònomes.

Es tractaria d’una llei de mínims comuns per a tots els territoris a partir de la qual cada administració pugui determinar fins on vol arribar. Està per veure com s’implementa aquesta mesura ja que les competències en turisme estan transferides a les CCAA i la capacitat del Govern en aquest aspecte és molt limitada.

La nova ministra, tot i així, vol actuar per establir aquestes directrius comunes. Ho farà mitjançant el diàleg amb les comunitats. Reconeix que el ministeri ha rebut moltes demandes en aquest sentit. Així ho ha explicat en les jornades organitzades per l’Associació de Periodistes Econòmics (Apie).

Depenent de la CCAA s’obliguen a uns permisos o altres, es deixa o no llogar habitacions, s’estableix o no una estada màxima… i a tot això cal sumar les disposicions municipals que al seu torn també limiten i condicionen el lloguer turístic.

Articles relacionats

Back to top button