EstudisTransport

Un nou rècord històric, ara de passatgers a l’aeroport del Prat

L’aeroport de Barcelona-El Prat ha superat els 47,3 milions de passatgers en 2017, amb un creixement del 7,1%. La dada és la millor de la seva història i se situa a 6 milions de Barajas, que ha tancat amb 53 milions, un 6% més que l’exercici anterior.

En el cas del Prat, els resultats són doblement positius si es té en compte que ha suportat durant l’estiu l’impacte de les vagues dels vigilants dels controls d’accés i l’atemptat de Barcelona, i la inestabilitat política viscuda a Catalunya durant la tardor. En un any ha guanyat 3,2 milions de passatgers.

El desglossament dels 47 milions de passatgers de Barcelona ha estat el següent: 34,6 milions corresponen a tràfic internacional (+6,8%) i 12,7 milions als de vols nacionals (+7,7%). Els mesos de juliol i agost van ser els de major trànsit. Entre els dos mesos estivals van sumar gairebé 10 milions de passatgers.

També han crescut els aeroports de de Girona i Reus. L’aeroport de Girona-Costa Brava ha tancat amb 1,9 milions de passatgers, gairebé un 17% més respecte el 2016. Per la seva part, Reus ha superat el milió de passatgers, el 25,1% més que l’any anterior.

Articles relacionats

Back to top button