superior

Organismes / Política turística

Turisme fluvial, clau en el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre

Un dels objectius principals del Pla Estratègic de Turisme de les Terres de l’Ebre és el foment de la navegabilitat pel riu Ebre mitjançant la recuperació d’embarcacions tradicionals. Per fer-ho realitat, està prevista la creació de dos llaguts que, a partir de l’any 2010, duran a terme passejades turístiques entre Tortosa i Móra d’Ebre

Les noves embarcacions tindran una estètica similar als llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu i incorporaran elements museogràfics per ajudar a explicar al turista el que era la navegació tradicional al riu. Els llaguts tindran capacitat per a un màxim de 40 persones i estaran adaptades per a persones amb discapacitats i mobilitat reduïda.

La intenció és crear una oferta turística de navegació fluvial en el tram central de l’Ebre català, recuperant la seva importància com a eix vertebrador del territori, al mateix temps que es vincula amb d’altres productes com ara la cultura, l’esport i la natura.

Amb actuacions com aquesta es pretén acomplir amb els reptes que planteja el Pla Estratègic de Turisme de les Terres de l’Ebre, entre ells, potenciar la identitat cultural, la qualitat, l’equilibri territorial, l’orientació a la demanda, la desestacionalització i la col•laboració público-privada.

Back to top button