Organismes / Política turística

Volen crear “souvenirs” amb denominació d’origen català

Turisme de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Foment de les Arts i el Disseny (FAD) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) han acordat realitzar un estudi que identifiqui les icones més representatives de Catalunya perquè substitueixin barrets mexicans, sevillanes o toreros com a producte de record dels turistes.

L’objectiu dels promotors de l’estudi és que apareguin alternatives al “souvenir penós i cutre” que actualment adquireixen els turistes, segons ha definit el conseller de Turisme, Josep Huguet. El projecte anomenat Icones de Catalunya crearà un catàleg dels símbols més representatius de Catalunya dels àmbits del coneixement, la cultura, la natura, i fins i tot de l’esport i els esdeveniments.

Les icones finalment seleccionades volen que s’utilitzin per a material de marxandatge promocional, souvenirs, publicacions, etc. El conseller Huguet ha assenyalat que la iniciativa permetrà “canviar el model de presentar-nos al món” i contribuirà “a posar en valor elements representatius de la cultura i la història del territori català”.

Per fer possible aquest catàleg d’icones que definirà la identitat de Catalunya i la seva imatge de marca es destinaran 100 mil euros. Sembla que inicialment es buscaran unes 500 icones dels diferents àmbits que donaran lloc a una selecció de referència més petita.

Back to top button