superior

Aeri

L’Aeroport de Reus bat rècords de passatgers per a la Costa Daurada

3 de cada 5 turistes que arriben en companyies aèries de baix cost a l’aeroport de Reus es queden a la Costa Daurada. Fins el mes de setembre el tràfic de Reus s’ha incrementat un espectacular 38,5%, amb un total d’1.478.017 passatgers.

Els aeroports de Reus i Santiago (1%) són els únics aeroports d’entre els importants de l’Estat que han tingut increments de passatgers el que portem de 2009. La resta han acumulat descensos importants. L’increment d’activitat que ha generat Ryanair aquest 2009 és la causa principal d’aquesta pujada important de viatgers.

Entre gener i agost Ryanair va transportar a Reus un total de 841.835 persones, un 111% més que durant el mateix període de 2008. Ara, coincidint amb la temporada d’hivern la companyia de baix cost reduirà el nombre de vols passat de 23 rutes a 10. La companyia preveu tancar l’any amb 1,3 milions de passatgers en aquest aeroport, quasi el doble que en 2008 (700 mil viatgers). El conjunt de l’aeroport de Reus va tancar l’exercici 2008 amb 1.278.074 passatgers, enguany, només fins el setembre, aquesta xifra s’ha superat amb escreix: 1.478.017 passatgers.

Segons informa el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, un 63% dels turistes aterrats a Reus es queden a la Costa Daurada, el 20% són ciutadans del territori que retornen de viatge i només el 17% l’utilitza com a pont per arribar a altres destinacions, un percentatge relativament baix atenent el que acostuma a passar amb aquesta tipologia d’aeroports.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, afirmar que “tot i l’actual situació econòmica, es confirma la tendència creixent en el sector de les aerolínies de baix cost”. Tot i això, segons Aregio, “el nostre aeroport ha d’apostar per l’equilibri i desenvolupar al mateix temps els vols xàrters i els vols de companyies de baix cost”.

Back to top button