Empreses

El futur del ‘rent a car’

Els preus en el lloguer de vehicles es mantindran estables a tot el món, encara que a Espanya es preveu que les tarifes caiguin entre un 2 i un 3%. Altres països europeus també experimentaran descensos. El més acusat seria Bèlgica entre el 4 i el 5%. Als països nòrdics, Suècia i Noruega, el descens serà molt més suau, al voltant d’un 1%, així com al Regne Unit on no caurà més enllà de mig punt.

Les tarifes del rent-a-car patiran més en les destinacions de vacances, Espanya és un exemple d’aquest comportament de futur. El sector factura a Espanya uns 2.500 milions d’euros anuals i d’aquests, el 70% correspon al segment de vacances.

Al continent americà, en canvi, els preus del lloguer de vehicles pujaran alguns punts percentuals. A nivell global es dibuixa un futur en el qual els preus d’aquest servei es mantindran pràcticament estables.

Les empreses estan fent front a uns costos més elevats en l’adquisició dels nous vehicles per a les seves flotes. Els cotxes cada vegada incorporen noves tecnologies i nous elements de seguretat que incideixen directament en un augment del cost del vehicle que es destina al lloguer. Davant d’aquesta situació de costos una mica més elevats i tarifes estancades, és de preveure que els resultats empresarials d’aquest sector minvin lleugerament. Les companyies punteres estan iniciant un procés de transformació des del tradicional lloguer de cotxes cap al proveïdor de diferents solucions de mobilitat. El carsharing aplicat a la mobilitat urbana és una de les línies en què ja treballen les empreses del sector.

Articles relacionats

Back to top button