Organismes / Política turística

Els municipis catalans reben 11 milions d’euros de la taxa

La Generalitat ja ha transferit als ens locals un total d’11 milions d’euros procedents de l’impost turístic.

Segons ha explicat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en seu parlamentària, des de la seva implantació, l’1 de novembre de 2012 fins a aquest mes de setembre, l’impost ha generat més de 34 milions d’euros. D’aquesta xifra, el 47% l’han ingressat els establiments de la ciutat de Barcelona i el 53%, els de la resta del territori.

Els ens locals poden destinar els diners transferits a actuacions com ara l’adequació per implementar segells d’especialitat de la destinació com ara Destinació de Turisme Familiar, Destinació de Turisme Esportiu, Turisme Sènior i Turisme Accessible; plans de formació en idiomas i en atenció al client; la creació de nou producte turístic; i aplicació de les tecnologies de la informació i les comunicacions a la millora de l’experiència turística.

El conseller Puig també ha anunciat la posada en marxa d’uns plans específics per millorar les destinacions mitjançant la renovació de la planta d’allotjament i dels serveis i infraestructures turístiques per adaptar-los a la demanda.

El primer pla d’ajuts està dotat amb 6 milions d’euros i va dirigit a ens i corporacions locals que vulguin promoure accions de millora en els seus municipis. Pel que fa al segon encara s’està definint, però està enfocat a la modernització d’establiments i equipaments turístics obsolets.

[HOME]

Back to top button