superior

AllotjamentFires i Congressos

3 de cada 10 propietaris de cases rurals ha abaixat preus en l’últim any

L’estudi de l’Observatori de Turisme Rural revela que els clients d’allotjaments rurals trien una destinació basant-se en les recomanacions de blogs (29,9%) i amics (27,5%).

Les dades facilitades durant el la segona edició de COETUR, el Congrés Europeu de Turisme Rural, celebrat a Madrid, també mostra que el 30% dels propietaris ha abaixat els preus en l’últim any. Madrid, Castella-la Manxa i Andalusia són les comunitats on més establiments han baixat preus, mentre que els propietaris de Múrcia, Galícia i Catalunya són els que més han incrementat les seves tarifes.

Com a dada positiva les cases rurals estan retallant la bretxa amb altres subsectors turístics en la reserva online. Els propietaris reben cada vegada més reserves online (6 punts percentuals més que en 2014) i menys telefòniques (gairebé 8 punts percentuals menys que en 2014). Pels que prefereixen reservar a través d’internet, el portal especialitzat seria el mitjà favorit per fer-ho. La meitat dels viatgers d’entre 20 i 30 anys opten per reservar online.

L’estudi mostra que gairebé la meitat dels propietaris (46,4%) no té intenció d’incorporar el sistema de venda online. Aquesta dada pot ser conseqüència, segons els elaboradors de l’estudi, del cost econòmic dels motors de reserva, al cost de temps per a l’actualització constant de l’ocupació de l’establiment i a la pròpia barrera que suposa usar una eina tecnològica.

Sobre l’associacionisme en el sector, l’estudi afirma que actualment només 4 de cada 10 propietaris d’allotjaments rurals afirmen pertànyer a una associació. Gairebé la meitat dels propietaris declaren gastar menys de 500€ en promoció a través de les associacions i un 35% no inverteix gens. On sí inverteixen els allotjaments és en promoció en portals, més de la meitat dediquen entre 500€ i 1.500€, i tan sols el 2% no inverteix res. Finalment, 2 de cada 3 propietaris segueix invertint en publicitat en paper.

Els arxipèlags, Madrid i Andalusia són els territoris amb menor cultura associativa en front a les comunitats del País Basc, La Rioja, Navarra, Extremadura i Astúries que aposten més per les associacions.

Un miler de persones han seguit en directe la segona edició de COETUR. El congrés ha estat una proposta d’Escapadarural.com que reuneix la major oferta d’allotjaments rurals del país, aconseguint el 80% del total del mercat, així com una gran comunitat de viatgers, amb gairebé 650.000 membres registrats.

Articles relacionats

Back to top button