superior

AAVV i TTOOAllotjamentEmpreses

Màxima confiança del sector turístic

El sector turístic ha registrat la millor temporada d’estiu de l’última dècada, segons Exceltur, i el sector mostra els nivells de confiança empresarial més elevats des que aquesta organització elabora aquest indicador.

Exceltur estima un creixement del PIB turístic que podria tancar l’any amb +3,6%, i seria el sisè exercici en el qual el turisme creix per sobre del de l’economia espanyola. L’aportació del turisme a la societat espanyola es xifra en 124 mil milions d’euros i 2,4 milions d’ocupacions.

Les dades del lobby empresarial afirmen que s’ha contingut a l’estiu la caiguda de l’ingrés mitjà per turista estranger a Espanya gràcies a la major capacitat adquisitiva d’aquells mercats on la seva moneda s’ha apreciat enfront de l’euro. Igualment afirma que hi ha un repunt del consum dels estrangers d’aquells serveis turístics de més categoria -allotjaments de 4 i 5 estels (+9,2%), paquet turístic (+5,5%) i vols en companyies de xarxa (+3,2%)-.

Exceltur demana als responsables de les administracions un compromís d’Estat amb el turisme. Demanden polítiques que accelerin la implantació dels models turístics més innovadors, que “dotin del major valor afegit diferencial a la nostra oferta” i “on prevalgui l’objectiu d’aconseguir el major ingrés per turista, enfront d’un mer creixement d’afluència”.

El sector turístic s’ha erigit com el principal motor de la recuperació. Per aquest motiu demanen impulsar un marc fiscal que afavoreixi la reducció dels costos operatius de les empreses turístiques per impulsar la inversió, principalment reduint el tipus de l’IVA de les activitats turístiques (no només les d’hostaleria, sinó estenent-ho a les agències de viatges, turoperadors, empreses de lloguer de cotxes, companyies de transport i les empreses d’oci)

Sol·liciten una “major unitat de mercat i capacitat de coordinació de les diverses institucions públiques”, i una estratègia decidida a la renovació turística del litoral espanyol amb polítiques d’índole urbanística, fiscal i financera per  incentivar una profunda rehabilitació de les destinacions més madures.

Articles relacionats

Back to top button