superior

Fires i Congressos

L’allotjament a Barcelona no es pot permetre perdre una cita com el Mobile

El congrés de telefonia Mobile World Congress (MWC) multiplica el preu mitjà de les habitacions d’hotels de quatre i cinc estrelles de la ciutat de Barcelona i els apartaments turístics, en pràcticament totes les edicions, han penjat el cartell de complet.

La cita amb el Mobile s’ha convertit en una injecció d’ingressos que ja és habitual cada any a finals de febrer. Esdeveniments d’aquest tipus no només permeten reequilibrar els comptes dels allotjaments, sinó que en molts casos signifiquen uns ingressos estructurals i no addicionals.

En termes globals el MWC genera uns 465 milions d’euros a la ciutat; perdre el congrés per qüestions externes com inestabilitat política, vagues laborals, transport deficient… es podria considerar una catàstrofe.

La projecció internacional que suposa el Mobile tempta a molts sectors a utilitzar-lo com altaveu de les seves reivindicacions o element de pressió, cosa que pot suposar un risc. Aquest any Barcelona fa front a un dels congressos més importants i rellevants del món amb una vaga de metro i sense empreses com Uber i Cabify actuant a la ciutat. Aquest tipus de pressió sobre el MWC està molt present cada any en els organitzadors i és un dels seus principals maldecaps. Així i tot, diuen que aposten per mantenir-se a Barcelona.

En aquesta edició de 2019 s’ha produït una readaptació dels clients del saló. Les empreses han ajustat les seves despeses en viatges corporatius. Així doncs, tant els delegats assistents com l’estada mitjana segurament s’hauran reduït lleugerament respecte anys anteriors. Malgrat tot, els clients que arriben als allotjaments barcelonins i la seva àrea metropolitana són essencials per al turisme.

Més enllà de l’allotjament sectors com la restauració i l’oci nocturn també es beneficien d’aquest congrés. Fins 118 milions d’euros pot generar aquest sector en els pocs dies que dura el Mobile World Congress. Un 25% de la despesa que realitzen els congressistes van per a oci i restauració.

Articles relacionats

Back to top button