superior

Empreses

L’Hostaleria no quedarà exclosa de la pròrroga dels ERTO més enllà del setembre

ACTUALITZACIÓ 29/9/20. En l’últim minut, in extremis, el Govern ha tancat un acord amb patronal i sindicats per a una nova pròrroga dels ERTO fins el 31 de gener en què ha inclòs a tots els sectors. Però atenció, als expedients de regulació d’ocupació per Força Major se li uneixen dues noves modalitats, els ERTO per Impediment i per Limitació.

L’Executiu volia treure a l’hostaleria i finalment quedaran coberts junt a la resta de sectors sempre que compleixin uns requisits específics. Així, les empreses de tots els sectors podran acollir-se als tres tipus de ERTO depenent de les restriccions sanitàries a les que hagi de fer front. TOTS ELS DETALLS DELS NOUS ERTO

28/9/2020. El Govern no contempla allargar fins a finals d’any els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) de força major al sector de l’hostaleria com sí ho farà amb el sector del turisme. Milers de treballadors que cobraven del SEPE quedaran fora de la prestació per desocupació passat el setembre.

L’Executiu diferencia les agències de viatges o els allotjaments de la restauració. Es tracta d’un esborrany exposat en les negociacions entre patronal, sindicats i Govern. Dels més de 650.000 treballadors que ara es troben en un expedient per força major a Espanya només tindrien garantida la pròrroga uns 140.000.

La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) que representa prop de 4.500 empresaris, autònoms, pimes i micropimes catalanes ha donat la veu d’alarma. La FIHRT demana “protecció a empreses i treballadors sense distinció per la seva activitat i durant el temps necessari”, i qualifica “d’insensible la proposta de l’Executiu espanyol d’excloure l’hostaleria.”

En un comunicat la Federació ha afirmat que de tirar endavant aquesta proposta “s’arrossegaria la fallida, de facto, a tot el sector HORECA”. La FIHRT ha estat contundent: “davant l’esborrany presentat per l’Executiu el sector ha quedat perplex. La situació és dramàtica, prop de la desesperació davant aquest anunci.”

Finalment, consideren que excloure el sector de la restauració i del comerç dels ERTOS portaria a la desaparició de més d’un 40% de les empreses del sector.

Articles relacionats

Back to top button