superior

DestinacionsEmpreses

L’anul·lació parcial del pla urbanístic de BCN World posa més ombres sobre el projecte

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat una part del pla director urbanístic del complex d’hotels i casinos que Hard Rock projectat al costat de PortAventura i la Generalitat s’ha vist forçada a dilatar els terminis per a les compres dels terrenys.

Per al tribunal la nova readaptació de l’antic BCN World ha planificat les zones d’oci i lleure en un espai de “risc d’accidents greus” al trobar-se pròxim al polígon petroquímic de Tarragona. Qüestiona que pugui haver “un nombre considerable de persones amb la possibilitat de coincidir en un indret en situació de risc.”

Els moviments contraris al projecte -Aturem BCN World i eclogistes GEPEC-EdC- que van presentar el recurs al TSJC han aprofitat aquesta sentència per intentar tombar de forma definitiva el pla director urbanístic del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou.

Com a reacció a aquesta sentència el govern català allarga fins al 15 de desembre el termini perquè Hard Rock compri els terrenys. Es tracta d’una nova pròrroga en l’operació de compravenda dels terrenys propietat de La Caixa a la Generalitat, que posteriorment adquiriria Hard Rock.

L’administració de la Generalitat i l’ajuntament de Salou han posat un punt de positivisme en el fet que el TSJC només ha anul·lat parcialment el pla urbanístic i no l’ha tombat en la seva totalitat. Des de la Generalitat asseguren que “el projecte seguirà endavant amb els canvis, les modificacions i les millores que siguin necessàries” per tal d’adaptar-se a la sentència del TSJC.

Articles relacionats

Back to top button