DestinacionsEstudisReportatges

Com es distribueix l’impost turístic a Catalunya?

La taxa turística catalana recaptarà molt poc aquest any. El sector de l’allotjament està sota mínims. Les pernoctacions han caigut en picat i molts establiments han restat tancats durant la temporada alta d’estiu. Però com es reparteixen els ingressos de l’impost turístic segons la previsió dels pressupostos?

  • 36,9 milions d’euros (el 50% de la recaptació) als ens locals municipals, que es distribueix segons la liquidació efectiva de l’impost al seu territori.
  • 22 Milions a la Agencia Catalana de Turisme, organisme de promoció de la Generalitat de Catalunya
  • 1 milió al departament de Cultura, la part més important a la seva Agencia del Patrimoni Cultural que té adscrits 38 monuments i equipaments culturals
  • 6 milions a infraestructures turístiques del territori, que tenen un efecte multiplicador sobre l’activitat, per exemple el Circuit de Catalunya .
  • 6 milions a Plans de Foment Territorials del turisme que es posa al servei dels municipis i ens locals com programa de subvencions per afavorir i millorar la competitivitat de les destinacions turístiques catalanes.
  • 2 milions per a projectes de senyalització, publicacions , oficines de turisme, projectes de coneixement i dades, o línia d’ajudes a empreses que treballen i o apliquen projectes innovadors

Però segons informen en el departament d’Empresa, la Covid ha canviat els plans i s’hi ha destinat diners a ajuts directes a empreses, professionals i autònoms del sector turístic que han sortit de les inicialment destinades al Circuit de Catalunya i als  plans de foment territorial.

Articles relacionats

Back to top button