superior

Transport

La competència a l’AVE de Renfe comença a circular en sis mesos

El 15 de març del 2021 és la data anunciada per la filial de la companyia SNCF per començar a operar l’oferta ferroviària de baix cost en el trajecte Barcelona-Madrid.

L’alta velocitat de Renfe tindrà competència en la connexió més exitosa de l’AVE. La nova operadora francesa utilitzarà la seva marca low-cost OUIGO i oferirà cinc freqüències diàries d’anada i cinc de tornada. Té previstes parades a Tarragona i Saragossa.

L’empresa vol replicar el servei Madrid- Barcelona també amb la Comunitat València i Andalusia. Així preveu ampliar l’oferta dels seus trens per connectar Madrid amb València i Alacant i amb Còrdova i Màlaga, fins a arribar a Espanya a les 15 freqüències diàries d’anada i les 15 de tornada amb una capacitat total de 30.000 seients diaris.

El servei el realitzarà amb un tren Alstom amb capacitat màxima per a 500 viatgers, però queda per determinar quines mesures pot incloure en quant a aforament per afectació de la pandèmia de coronavirus. Els combois Euroduplex són de dues plantes i pot ajudar a distribuir millor els passatgers.

La companyia diu que el preu dels bitllets serà d’un 50% inferior a la tarifa mitjana de l’AVE de Renfe. Durant la campanya de màrqueting de llançament del servei posaran a 1 euro els 10.000 primers bitllets.

Articles relacionats

Back to top button