superior

EmpresesTransport

Iryo es menja en només un any la quarta part del mercat a Espanya

La companyia italiana d’alta velocitat ferroviària ha mogut 5,2 milions de passatgers en el seu primer any d’activitat a Espanya i ha realitzat gairebé 17.000 trajectes. Iryo ha aconseguit en dotze mesos endur-se el 25% del mercat de l’Alta Velocitat.

L’operador format per Trenitalia (soci majoritari amb el 45%), Globalia i Air Nostrum va començar a finals de novembre de 2022 amb la ruta Barcelona-Madrid. Avui gestiona el 30% de les freqüències d’aquest recorregut. També té connexions amb València, Alacant, Còrdova, Sevilla i Màlaga, entre d’altres capitals.

El seu futur a Espanya és esperançador. L’ocupació mitjana dels seus trens supera els dos terços, el 66%. Encara trigarà en aconseguir beneficis perquè ha d’amortitzar la inversió realitzada en una vintena de combois que cobreixen les línies. Per ajudar a la sostenibilitat econòmica de la companyia reclama una rebaixa dels cànons ferroviaris que els cobra Adif, el gestor de la infraestructura. La demanada coincideix en el moment de definició dels nous cànons que està realitzant Adif.

La propera novetat d’Iryo és la inauguració, aquets mes de desembre, de la connexió Barcelona-Sevilla que tindrà 4 freqüències diàries amb parades a Saragossa, Madrid i Còrdova.

Iryo multiplicarà les freqüències en pocs mesos

Articles relacionats

Back to top button