superior

AAVV i TTOO

650 entrevistes comercials entre operadors dels Estats Units i empreses turístiques catalanes

La voluntat és recuperar el turista nord-americà, un mercat estratègic per la despesa que fa i pel seu potencial de creixement

Barcelona ha acollit l’acció Buy Catalunya USA, una trobada de negoci on 40 operadors turístics nord-americans s’han reunit amb 70 empreses i entitats del sector turístic català per comercialitzar productes i serveis turístics.

Els turoperadors han estat seleccionats prèviament d’entre un centenar que han mostrat interès en visitar la destinació. D’aquesta manera les empreses catalanes han tingut la possibilitat de contactar amb ells sense necessitat de desplaçar-se ni de fer grans inversions. Durant la trobada s’han realitzat més de 650 entrevistes de negoci.

Aquest estiu els turistes d’Estats Units es poden multiplicar per cinc al continent europeu i per primera vegada Turisme de la Generalitat de Catalunya impulsa una acció de gran format com aquesta per facilitar la visita exclusiva d’operadors nord-americans a la destinació catalana. L’any 2019, va ser el país que va realitzar  una major depesa turística a Catalunya, amb més de 2.500 milions d’euros.

Segons el departament d’Empresa i Treball, “el nord-americà és un mercat que ens interessa perquè ens permet la desestacionalització, no es concentra en uns determinats mesos sinó durant tot l’any. I també pot contribuir a la desconcentració, ja que el nostre país té molt de potencial més enllà de Barcelona. La capital catalana és molt important, però hem de promoure que es visitin altres atractius que tenim”.

Un cop acabada la trobada comercial, els operadors turístics han iniciat un viatge de 5 dies per conèixer l’oferta catalana in situ. Els diferents recorreguts s’han centrat en el turisme cultural, gastronòmic, d’actiu-natura, d’estil de vida Mediterrani, i per al públic femení.

Articles relacionats

Back to top button