superior

EmpresesTransport

Uber perd la batalla judicial a Europa

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que la plataforma Uber és una empresa de servei públic de transport i s’ha de sotmetre com a tal a les regulacions de les diferents administracions.

Brussel·les obliga d’aquesta manera a regular Uber com si fossin taxis, la qual cosa els pot forçar a comptar amb llicència de transport. Segons la sentència “aquest servei d’intermediació forma part integrant d’un servei global que té com a element principal un servei de transport i, per tant, que no respon a la qualificació de ‘servei de la societat de la informació’, sinó a la de ‘servei en l’àmbit dels transports’.”

El Tribunal de Justícia de la UE dóna un fort cop a la plataforma que no es podrà escapar de les regulacions i les tributacions que estableixin els estats membres de la UE. En conseqüència, com diu la sentència “correspon als estats regular les condicions de prestació d’aquests serveis”.

L’advocat general de la Unió Europea ja va manifestar el passat mes de maig, que l’empresa funcionava com a servei de transport de passatgers i per tant els països tenien la potestat d’obligar la companyia a tenir un seguit de permisos per operar. Aquesta manifestació no era vinculant però va ser la primera batalla guanyada pels taxistes contra Uber a la que acusaven de competència deslleial.

Per la seva banda, Uber assegura que ja fa uns anys que opera amb una llicència de transports en la majoria de països europeus i per tant aquesta sentència no tindrà cap efecte sobre la continuïtat dels seus serveis. Els taxistes de l’Estat recorden que no es tracta només de comptar amb llicència, també haurà de complir amb la resta de normativa de transport que és molt àmplia i molt concreta.

Articles relacionats

Back to top button