superior

DestinacionsEmpreses

Pendents de la defunció de BCN World

Passa el temps i el futur del projecte BCN World sembla més obscur. Els endarreriments en l’aprovació del pla director urbanístic i les posicions oposades entre les formacions polítiques que haurien de donar suport al proper govern de Catalunya pinten de negre la iniciativa.

Amb aquesta situació de inestabilitat els inversors no mostren tampoc cap entusiasme i és possible que si finalment es desencalla tot les empreses hagin perdut l’interès o hagin canviat d’estratègia. La falta de notícies és alarmant, i no és per una qüestió de discreció. I aquelles notícies que han anat apareixent al voltant de BCN World sempre han estat per debilitar el projecte. Els 6 casinos resorts es vam quedar en 3 i les empreses inversores han anat abandonant el vaixell i no s’han conegut de noves.

Els retards i les discrepàncies van picant mica en mica la solidesa del macro complex d’oci. La plataforma Aturem BCN World, contraria al projecte, està convençuda que no s’arribarà a realitzar.

El termini per respondre a les al·legacions presentades contra el pla urbanístic s’allarguen fins el mes de març o abril. Després, un cop aprovat definitivament el pla, s’obrirà la segona fase del concurs d’adjudicació de llicències. Serà en aquesta segona fase quan les empreses que havien manifestat interès –Grup Peralada, Melco, Hard Rock- presentaran les propostes. Per tant les obres no s’iniciarien, com a molt aviat, fins a finals del 2016.

El futur de BCN World contrasta amb l’evolució del complex veí, Port Aventura, que tal i com va publicar recentment Comunicatur, està tancant els exercicis en beneficis i està construint novetats sòlides de cara al futur.

Articles relacionats

Back to top button