Fires i Congressos

Creen el Catalunya Convention Bureau per potenciar el turisme de reunions

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat el Catalunya Convention Bureau (CCB), una nova entitat de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) per promoure i donar suport a la comercialització del turisme de reunions. L’impacte econòmic d’aquest segment a Catalunya és de 1.300 milions d’euros anuals amb més de 5.000 reunions i 960 mil delegats.

Els principals objectius del CCB són posicionar Catalunya com a referent internacional en el turisme de negocis, aglutinar i coordinar l’activitat que genera aquest sector, oferir a les empreses un instrument eficient per a optimitzar la seva acció promocional, i potenciar la millora i la innovació del producte turístic de reunions.

Huguet ha anunciat que l’ACT destinarà més d’un milió d’euros d’inici per posar en marxa el CCB, “tant en espècies com en líquid”.

El primer pas del CCB serà posar-se en contacte amb les empreses susceptibles de formar part d’ell, i “al costat d’aquest membres s’elaborarà el pla d’accions”, ha explicat el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta.

El nou CCB es basa en un model organitzatiu regit pels mateixos principis que els de l’ACT: la cogestió, el cofinançament i la corresponsabilitat per part dels agents públics i privats.

Durant l’acte de presentació del CCB també s’han donat a conèixer les dades de l’estudi sobre l’activitat del turisme de reunions a Catalunya. Les dades indiquen que en 2008 es van realitzar 5.249 reunions (congressos, convencions i jornades) que van atreure 959.303 participants i que van generar 1.350 milions d’euros. /Ag EP

Consulta el “Primer informe sobre l’activitat del turisme de reunions a Catalunya”

Back to top button