superior

Empreses

Els hostalers no rebran indemnitzacions per la pandèmia

El Tribunal Suprem (TS) no avala la reclamació del sector de l’hostaleria i la restauració a l’Administració General de l’Estat perquè els indemnitzi per les restriccions que va aplicar als establiments durant la pandèmia. El sector considerava que el Govern va ser excessivament restrictiu amb les mesures i la Sala Contenciosa Administrativa del TS resol que la crisi de la Covid-19 “s’ajusta a la definició de circumstància de força major”.

Empresaris i autònoms es basaven en el dictamen del Tribunal Constitucional que va declarar parcialment inconstitucionals els reials decrets que declaraven l’estat d’alarma. El TS comenta que aquesta inconstitucionalitat no dóna peu a presentar reclamacions de responsabilitat patrimonial i afegeix que les mesures adoptades “van ser necessàries, adequades i proporcionades a la gravetat de la situació”.

Aquesta resolució del Suprem serveix per establir criteri davant la resta de reclamacions que s’han presentat sobre l’afectació que l’estat d’alarma va tenir a les empreses. A la Sala del Contenciós estan pendents gairebé mil assumptes equivalents al recurs que ha desestimat el Tribunal i diversos milers més es troben en tramitació al Govern. Així doncs, el Govern no haurà d’indemnitzar els hostalers per la pandèmia.https://www.comunicatur.info/el-sector-de-lhostaleria-esta-fart-del-conseller-catala-de-salut/

L’hostaleria és el sector més vulnerable i desatès en la pandèmia

El sector de l’hostaleria està fart del conseller català de Salut

Es manifesten pels carrers les agències de viatge, l’hostaleria i els guies turístics

Articles relacionats

Back to top button