superior

Empreses

L’hostaleria és el sector més vulnerable i desatès en la pandèmia

La restauració ha acabat pagant el preu més alt en aquesta segona onada de Covid-19. Tot i que els contagis s’estan produint en les reunions familiars i en els domicilis particulars, davant la incapacitat de l’administració per controlar com actua la gent en el seu àmbit privat li ha estat més fàcil tancar bars i restaurants.

Les Federacions d’Hostaleria catalanes estan desesperades per la manca de coherència i ajudes que reben per part de l’administració. Cal no oblidar que la majoria de propietaris d’aquests negocis són autònoms o empreses familiars sotmesos a una gran inestabilitat que no saben quins ingressos tindran les properes setmanes i mesos.

L’últim capítol de la indignació ha estat la crítica que fan les associacions hostaleres a la ineficàcia de les prestacions de l’Estat per cessament d’activitat dirigides a autònoms del sector de la restauració. Els bars i restaurants no poden acollir-se a aquesta prestació perquè com la Generalitat no va decretar el tancament total i donava l’opció d’oferir delivery no els permet combinar el servei a domicili –que no els compensa econòmicament- amb el cobrament de la prestació.

Lluny queda el model francès de suport al sector de l’hostaleria amb ajudes directes als negocis en funció dels empleats de cada establiment. Quan es va decretar el confinament a França van anunciar un fons de 10.000 milions per suportar l’impacte dels tancaments de la restauració.

Articles relacionats

Back to top button